Notícies


Càritas parroquial recapta prop de 7.000 unitats d’aliments i productes de primera necessitat

Càritas parroquial recapta prop de 7.000 unitats d’aliments i productes de primera necessitat

“Èxit sense precedents i balanç molt positiu”. Són les dues primeres sensacions que els responsables de la junta de Càritas parroquial han tramès aquest divendres al matí després que en la campanya de recollida d’aliments i productes de primera necessitat s’hagin recaptat prop de 7.000 unitats. Una xifra que quasi dobla la de la campanya anterior que a la vegada també havia estat molt positiva.

Enguany, el recapte s’ha dut a terme al local que l’entitat té i a l’església parroquial i a tots els hipermercats de la parròquia. Com anys anteriors, també hi han volgut col·laborar el Centre Esportiu i l'Escola Bressol. De fet, aquest matí el Cònsol menor, Manel Torrentallé, juntament amb els responsables dels dos serveis, Ramon Ibars i Núria Turet, han lliurat els productes recaptats a membres de la junta de Càritas parroquial, principalment alimentació i joguines.

El president de l’entitat atribueix les dades positives de recaptació, no tant al fet que la situació pugui haver empitjorat, sinó a “l’augment de la conscienciació” per part d’aquells que mantenen l’estabilitat econòmica o bé en tenen una situació molt sanejada.

A banda d’aquestes accions de recapte, Càritas parroquial en porta a terme altres com la compra personalitzada de productes frescos “mitjançant unes targetes de compra sense titular per tal que no es detecti que la persona que està adquirint productes està rebent un suport de Càritas. A més, també es presten ajuts per pagar els lloguers dels habitatges, per a estudis i perquè la gent pugui arribar a fi de mes, entre d’altres.

El president de l’entitat parroquial ha destacat que és tracta d’un treball en cadena en què “el mossèn i els voluntaris juguen un paper essencial” perquè acostumen a ser els primers contactats per part de les persones que tenen necessitats. En tots dos casos la discreció està garantida perquè, com és lògic, per una qüestió de dignitat, la majoria de la gent que reben ajuda no desitja que se sàpiga. Sumant els membres de la junta gestora de Càritas parroquial i els voluntaris, el grup està format per unes 25 persones que amb més o menys dedicació es presten per ajudar. Tenen totes les edats, pertanyen a diferents extractes socials i viuen a diferents zones de la parròquia, perquè aquesta és una manera d’arribar a tota la població de Sant Julià de Lòria i conèixer les situacions d’injusticia per tal d’actuar.