Notícies


Andorra Turisme i els set comuns treballen per potenciar el turisme inclusiu amb nous projectes a diferents indrets

  • Andorra Turisme i els set comuns treballen per potenciar el turisme inclusiu amb nous projectes a diferents indrets
  • Andorra Turisme i els set comuns treballen per potenciar el turisme inclusiu amb nous projectes a diferents indrets
  • Andorra Turisme i els set comuns treballen per potenciar el turisme inclusiu amb nous projectes a diferents indrets

Amb l’objectiu de posicionar Andorra com una destinació de turisme inclusiu- que apropi el nostre patrimoni cultural i natural al màxim de públics- des del programa “Infoturisme”, en el que Andorra Turisme i els departaments de Turisme dels set Comuns, desenvolupen i financen conjuntament projectes que són d’interès de totes les parts, s’han dut a terme sèrie de projectes per oferir accesibilitat universal a alguns dels principals indrets d'interès turístic del país.

Per una part, s’han dotat mes d’un centenar d’espais d’interès turístic (edificacions, monuments, escultures, miradors, etc.) amb codis QR gràcies a la posada en marxa del projecte Parl’App.
Escanejant els codis QR amb els propis dispositius mòbils, els usuaris poden disposar de continguts descriptius en llengua de signes i també locutats en català, castellà, francès i anglès.
Les plaques que contenen els codis QR també ofereixen informació en Braille, el sistema tàctil d’escriptura i lectura per a invidents- i estan situades a una alçada adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

D’altra banda,  s’ha dut a terme la renovació dels miradors ecoturístics i panells interpretatius “Natura en ruta” que es troben repartits per tot el Principat, per dotar-los de plafons informatius on s’incorporen continguts en Braille, així com imatges en relleu que ajuden a percebre millor les informacions a les persones amb discapacitat visual i també s’hi han incorporat codis QR Parl’App. La intenció és facilitar la comprensió i el coneixement de la fauna i flora autòctones, així com els pics i muntanyes de l’entorn a les persones amb diversitat funcional.

De la mateixa manera, també es van efectuar canvis en l’estructura dels miradors i panells interpretatius, tot rebaixant la seva alçada amb l’objectiu que les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir més còmodament a les informacions que s’hi detallen.

A més, s’han inclòs una vintena de recorreguts de muntanya a l’App Blind Explorer, solució digital que permet dotar d’una major autonomia a persones amb discapacitat visual per recórrer itineraris de senderisme, mitjançant geolocalització i un sistema auditiu que millora l’orientació i la mobilitat per a persones d’aquest col·lectiu.

Per donar a conèixer totes aquestes propostes inclusives s’ha editat un vídeo promocional sobre turisme accessible a Andorra, en el que també s’inclou el camí de les Fonts d’Escaldes-Engordany, que des de fa ja uns quants anys està adaptat per a persones amb discapacitat visual i/o amb mobilitat reduïda.

El vídeo inclou audiodescripció per a persones amb discapacitat visual i es difondrà a través dels diferents perfils de xarxes socials d’Andorraworld, dels Comuns. Així mateix s’ha dissenyat un pla de comunicació adreçat a entitats de col·lectius amb diversitat funcional d’àmbit nacional i també de fora del país, en el que s’han previst accions amb influencers i s’ha contactat amb operadors turístics que inclouen en els seus catàlegs viatges adreçats a aquests col·lectius.