Notícies


Àlex Iscla i Sara Gay guanyen la Naturland Enduro Race

  • Àlex Iscla i Sara Gay guanyen la Naturland Enduro Race
  • Àlex Iscla i Sara Gay guanyen la Naturland Enduro Race
  • Àlex Iscla i Sara Gay guanyen la Naturland Enduro Race

Podi andorrà masculí a la Naturland Enduro Race. Els ciclistes que partien com a preferits, landorrà Àlex Iscla i lactual campiona dEspanya, Sara Gay, han complert les expectatives i shan imposat en la Naturand Enduro Race que sha celebrat a Sant Julià de Lòria aquest cap de setmana. Iscla, del Furious Bici Club, ha marcat el millor temps dels trams cronometrats en totes les categories, amb 17:51.46. La classificació general (scratch) ha estat completada amb la segona plaça de laustralià Jordan Prochyra, amb una diferència de prop 4 segons més, i la tercera, del català Ferran Jorba. En fèmines, lambaixadora de Naturland, Ares Masip, ha estat la segona classificada, i Alba Lara, la tercera. Cal destacar el quart lloc de landorrà Guillem Casal a la general, i el 12è lloc dArnau Grasslaub, que a més, sha imposat a la seva categoria dedat (junior).
 
Un centenar de ciclistes ha completat el recorregut dels 4 trams cronometrats, amb sortida a la Cota 1600, a través dun recorregut de 38 quilòmetres. La primera competició denduro a Naturland Bike Center clou amb molt bona valoració per part dels tècnics de la UCI, dels organitzadors i dels esportistes.
 
La plaça Germandat sha convertit en lescenari duna arribada urbana èpica, ja que és un fet excepcional que la meta daquest tipus de curses estigui situada en ciutat. Durant el dia, mentre els corredors han anat arribant, el públic ha gaudit dun seguit desdeveniments a la plaça Germandat, amb un programa danimació i un circuit infantil de BTT, el seguiment de la cursa en pantalla gegant i la creació dun grafitti especial per a locasió.  Posteriorment, ha tingut lloc el lliurament de premis de la Naturland Enduro Race, de lEnduro World Series Qualifier, de la Copa Pirineus, i del Campionat dAndorra, on han participat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, la cònsol menor, Mireia Codina, la consellera de Turisme i Esports, Diana Sánchez, el director general de Naturland, Xabier Ajona, el representant dAndorra Tursime, Roger Pié, i el president de la Federació Andorrana de Ciclisme, Gerard Riart.

Dissabte es van fer els entrenaments oficials adults pels trams cronometrats, així com els entrenaments lliures infantils, i els entrenaments a la zona urbana adults. A la tarda va tenir lloc la Cursa EWS Kids dividida en tres categories i una balance, al circuit dhabilitats, amb push bikes (sense pedals), a la Cota 2000, on van participar una trentena desportistes des dels 2,5 fins als 14 anys, amb un marcat caràcter lúdic i familiar. Durant el vespre, la Cota 1600 va ser lescenari de la part més lúdica: es van entregar els trofeus de la competició infantil i es va celebrar un concert amb una hamburguesada popular.