Notícies


Al voltant de 180 padrins prenen part en la jornada Gent Gran Activa que s’ha celebrat a la cota 1.600 de Naturland

  • Al voltant de 180 padrins prenen part en la jornada Gent Gran Activa que s’ha celebrat a la cota 1.600 de Naturland
  • Al voltant de 180 padrins prenen part en la jornada Gent Gran Activa que s’ha celebrat a la cota 1.600 de Naturland
  • Al voltant de 180 padrins prenen part en la jornada Gent Gran Activa que s’ha celebrat a la cota 1.600 de Naturland

La cota 1.600 de Naturland ha estat aquest dimecres l’escenari de la jornada Gent Gran Activa impulsada pel Comitè Olímpic Andorrà (COA) amb el suport dels set comuns i del Govern i en la que han pres part uns 180 padrins de totes les parròquies i del Centre Sociosanitari El Cedre. Es tracta d’un projecte inclòs dins el programa Esport per a tothom que el COA va engegar l’any 2013 amb la gent gran i l’esport com a eixos principals.  

L’objectiu és fomentar l’hàbit esportiu entre aquest col·lectiu i, per fer-ho, el projecte compta amb el suport de Solidaritat Olímpica, el Govern i els comuns. En opinió del cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat “entre tots, impulsem activitats com la d’avui que és un molt bon exemple de col·laboració entre administracions en favor d’una finalitat comuna: en aquest cas, promoure, mitjançant propostes esportives i lúdiques un envelliment actiu de la nostra gent gran”.
 
El mandatari ha afegit que “estem molt contents de rebre tanta gent aquí a La Rabassa perquè la cota 1.600 també serveix per una activitat lúdico-esportiva adreçada a la gent gran del país”. Després dels parlaments per part de les autoritats i de fer una petita masterclass físico-cognitiva en grup, una part s’ha dirigit cap al camí del mirador del riu Runer i uns altres s’han dividit per diverses zones de la cota per fer tota mena d’activitats de caràcter cognitiu, físic, de memòria, de reflexes... Així, han ballat, han jugat a la pilota, s’han tirat pels tobogans i donuts, han entrat al laberint entre d’altres.
 
La implicació i el treball conjunt dels tècnics dels departaments de Social i Esports dels comuns ha estat essencial perquè la jornada s’hagi celebrat amb forta implicació per part dels padrins, en un ambient distès i amb dia excepcional pel que fa a la climatologia. La cap del Departament de Social del Comú de Sant Julià de Lòria, Montse Cobo ha explicat que “són gent molt fidel que s’apunten a totes les activitats que organitzem i tenim de tots els perfils i diverses franges d’edat dins del col·lectiu al que ens estem referint”. La jornada ha acabat amb un dinar al restaurant de la cota 1.600 al que també han assistit els cònsols, Cerni Cairat i Sofia Cortesao i el conseller d’Esports Marc Ferré.