Notícies


Adam Raga s’emporta la primera màniga de la prova del mundial de trial però Toni Bou reacciona i guanya la segona

  • Adam Raga s’emporta la primera màniga de la prova del mundial de trial però Toni Bou reacciona i guanya la segona
  • Adam Raga s’emporta la primera màniga de la prova del mundial de trial però Toni Bou reacciona i guanya la segona
  • Adam Raga s’emporta la primera màniga de la prova del mundial de trial però Toni Bou reacciona i guanya la segona

El que a priori semblava una lluita per veure el desempat que hi havia en la classificació general del mundial de trial entre Toni Bou i Jaime Busto, va tenir dissabte un convidat especial. I no un qualsevol. L’experimentat pilot d’Ulldecona Adam Raga va fer un recorregut extraordinari el dissabte i es va imposar per davant de Bou i un sorprenent Jeroni Fajardo en la segona cita del mundial.

Diumenge, però, Bou es va treure l’espina. El pilot resident no va fallar en la segona jornada de la prova del campionat del món de trial celebrada a diverses zones de la parròquia i va deixar en segon lloc Raga. Pel que fa a la participació andorrana, a Trial 2, Jordi Lestang, vintè. Novament, els organitzadors marxen molt satisfets del bon nivell de la cursa laurediana.

A més, Bou va sumar la seva victòria 200 en un mundial el que suposa una autèntica barbaritat que avui per avui és veu inassolible per a qualsevol altre pilot dels actuals i dels que puguin venir. Ara, Bou encapçala la general en solitari amb 74 punts, pels 63 de Raga i 59 de Busto.

En el segon dia de trial, Bou va recuperar les sensacions que va perdre dissabte. Des de la primera volta es va destacar i, ja en la segona, va saber mantenir la distància aconseguida. Va tancat la prova com a líder, amb només 18 punts de penalitzacions, deu menys que Raga i 12 de Fajardo.

Pel que fa als pilots andorrans, tant Lestang com Vall competien a la categoria Trial 2. Novament, amb un paper discret. Així, Lestang va acabar vintè, amb 29 punts de penalització mentre que Vall va quedar relegat a la 32a posició, amb 51. El guanyador de la categoria ha estat Lorenzo Gandola, amb únicament dos punts. Pel que fa a la categoria femenina de Trial GP, Berta Abellán i Emma Bristow s’han repartit les victòries de les dues jornades.

La presidenta de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) Natàlia Gallego ha valorat de forma positiva les dues jornades de competició. “Malgrat les molt altes temperatures, un any més hem pogut gaudir d’un gran cap de setmana de trial a Sant Julià de Lòria, amb els millors pilots del món en competició en magnífiques zones de roques i riu, que sempre fan que el Trial GP d’Andorra sigui una de les proves més exigents i espectaculars del calendari internacional”, ha destacat Gallego, tot manifestant que “continuem aconseguint l’objectiu de millorar el desenvolupament d’aquesta gran cursa”.