Notícies


La Biblioteca lliura els premis del concurs de punts de llibre i de narrativa en el marc dels actes de La Marató de TV3

Els cònsols Montserrat Gil i Manel Torrentallé i els consellers Carles Àlvarez Marfany i Maria Servat van lliurar aquest diumenge els premis als guanyadors dels concursos de punts de llibre i de narrativa que la Biblioteca Comunal Universitària va organitzar per sumar-se als actes de La Marató de TV3 amb el cor com a temàtica central dels treballs

 

 

 

 

Més informació

Atac de cor: causes, com cal actuar, mètodes de diagnòstic, i tractaments.

El dijous 11 l'auditori Claror va acollir quatre ponències a càrrec del Dr. Ballester, cardiòleg, del Dr. Seara, cap del Servei de diagnòstic per la imatge, del Dr. Josep Gómez, cap del Servei d'Urgències i del Dr. Margarit, cap del Servei de Cures intensives, adscrits a l'Hospital Ntra Senyora de Meritxell.

En el marc de la Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties càrdiovasculars, els ponents van exposar les causes principals d'un atac de cor. L'higiene de vida, l'alimentació i l'activitat física van ser presentats com alguns dels factors que cal tenir en compte per a la prevenció. El tabaquisme per la seva banda també va ser designat com un problema major que, afegit a una manca de cura quant als punts anteriors, causa un nombre de morts considerable. Per tant, abandonar el tabaquisme, ser curós amb els hàbits alimentaris, i evitar el sedentarisme ens ajuda a allunyanar-nos del perill d'un atac de cor.

També es va parlar dels avenços en el diasgnòtic per la imatge de les patologies dels sistema càrdiovascular, de la importància de formar la població per a una intervenció d'urgència davant un atac de cor, demanar auxili trucant el 116 i saber fer un massatge cardíac correctament, per exemple, mentre s'espera l'arribada de l'ambulància. Es va recalcar la importància de saber utilitzar un desfibrilador durant l'espera dels serveis d'urgència que es faran càrrec del malat.

Precisament en aquest àmbit, el diumenge 14 de desembre, Sant Julià de Lòria esdevé parròquia càrdioprotegida, amb la instal·lació de desfibriladors en el principals serveis públics.

 

Més informació