Notícies


36 intèrprets i grups de cambra de 22 països diferents participaran a les semifinals del Gran Premi Musical Lauredià

  • 36 intèrprets i grups de cambra de 22 països diferents participaran a les semifinals del Gran Premi Musical Lauredià
  • 36 intèrprets i grups de cambra de 22 països diferents participaran a les semifinals del Gran Premi Musical Lauredià

Sant Julià de Lòria celebrarà entre els propers 14 i 17 d'octubre el Gran Premi Musical Lauredià, un concurs internacional destinat a joves intèrprets menors de 35 anys centrat en la música clàssica.  
Tal com ha anunciat el cònsol major en el marc de la presentació pública de l'esdeveniment, ha rebut 89 inscrits entre músics i grups de cambra de fins a 22 països diferents que s’han enfrontat ala primera fase del concurs que era virtual.

D’aquests concursants, 36 s’enfrontaran a les seminals i finals que tindran lloc a l’auditori Claror. Procedeixen de Rússia, la Xina, Corea del Sud, el Japó, Itàlia, França, Espanya, Portugal, el Regne Unit, Lituània, Finlàndia, Xile i Bolívia.

Segons ha defensat Josep Majoral, amb la celebració d'aquest concurs internacional, que s'espera que perduri en el temps, es vol donar compliment a dos objectius. El primer és situar la parròquia a l’esfera internacional de la música i, de fet, això s'ha aconseguit gràcies a la participació registrada. El segon objectiu respon a la necessitat de dinamitzar la vila i fer que els comerços en treguin profit, de la mateixa manera que ho fan amb la resta d'esdeveniments que organitza el Comú.

Al seu torn, la directora del Gran Premi Musical Lauredià, Roser Palomero, ha destacat que el concurs es desenvoluparà els dies 14, 15 i 16 a porta tancada a demanda del jurat. Tot i això, en les actuacions del dia 16 a la tarda sí que es permetrà l'entrada de públic, ja que en aquell moment només quedaran els sis finalistes del certamen.

Pel que fa als premis, el primer classificat guanyarà 3.000 euros i la possibilitat de participar en un cicle de quatre concerts en escenaris internacionals. El segon i el tercer classificat s'enduran xecs per valor de 2.000 i 1.000 euros respectivament. A més, també s'ha creat el Primer Gran Premi, on el guanyador optarà a un altre cicle de concerts, en aquest cas de cinc, valorats en 5.000 euros. Aquestes actuacions, segons ha detallat Palomero, tindran lloc en localitats com Itàlia, Valladolid o Barcelona.