Notícies


22 intèrprets ja consolidats en diferents disciplines competiran per guanyar el III Premi Musical Lauredià

  • 22 intèrprets ja consolidats en diferents disciplines competiran per guanyar el III Premi Musical Lauredià
  • 22 intèrprets ja consolidats en diferents disciplines competiran per guanyar el III Premi Musical Lauredià
  • 22 intèrprets ja consolidats en diferents disciplines competiran per guanyar el III Premi Musical Lauredià

Un total de 22 intèrprets ja consolidats en diferents disciplines musicals i fins i tot dos de cant competiran entre els dies 9 i 11 de novembre per alçar-se amb la tercera edició del Premi Musical Lauredià organitzat pel Comú i l’escola Harmonia amb el suport del Govern. Dels 33 inscrits es va fer una selecció dels finalistes que segons la directora del guardó, Roser Palomero, “va ser molt complicada per l’elevat nivell presentat”.

El cònsol major, Josep Majoral ha parlat de consolidació de l’esdeveniment que “va en línia de la nostra aposta per l’educació com a oportunitat de creixement”. El mandatari ha assegurat que el que es busca a través de certàmens com aquest “és fer de la parròquia un pol universitari i d’atracció per acollir institucions de l’àmbit musical”, per això desitja que “sigui quin sigui el proper consolat això tingui continuïtat”.

Igual que en edicions anteriors la primera ronda es va fer de forma telemàtica, mentre que les semifinals i la final seran presencials i tindran lloc a Casa Comuna amb un màxim de sis finalistes. La diferència d’enguany és que tots són solistes i no hi haurà grups de cambra. Els participants provenen de Corea del Sud, França, Bèlgica, Espanya, Rússia, Regne Unit i tres nacionalitats més, mentre que els membres del jurat seran tres i també provenen de diferents països.

El primer premi consistirà en 5.000 euros i l’oportunitat de que qui se l’emporti pugui oferir cinc concerts entre Espanya i Andorra. El segon, obtindrà 2.000 euros i podrà fer un concert i el tercer serà ja de 1.000 euros. Prendran part violinistes, pianistes, flautistes, acordionistes i músics d’altres instruments. Tot i que el cant estava obert en anteriors edicions només en aquesta han passat de ronda dos aspirants que interpretaran peces clàssiques amb acompanyament de piano.