Notícies


‘Tutto Mozart’, ‘Elisir d’amore’ i ‘La corte del faraon’ integren la 3a Temporada d’Òpera

El conseller de Cultura, Josep Roig, i la directora artística i general de la Temporada d’Òpera, Jonaina Salvador, han reafirmat aquest dimarts al matí que hi haurà tercera Temporada d’Òpera a Andorra. El primer espectacle serà el 21 i 22 d’octubre amb ‘Tutto Mozart’, el segon ‘Elisir d’amore’ tindrà lloc el 27 i 28 de gener, i el darrer se celebrarà el cap de setmana del 12 i 13 de maig amb l’espectacle ‘La corde del faraon’.

‘Tutto Mozart’ serà el primer espectacle que acollirà l’auditori Claror. Consistirà en un recital d’un format similar a la Festa Lírica de la segona temporada. Les veus les formaran un quintet integrat per Jonaina Salvador com a soprano, Laura Vila com a mezzosoprano, Pablo García com a tenor, Jorge Tello com a baríton i Guillem Forné com a baix-baríton. Les veus aniran acompanyades de Laia Martín al piano sota la direcció musical de Daniel Abad.

Per primera vegada, Mozart serà el protagonista d’un espectacle de la temporada i estarà format per àries, duos, trios i quartets amb diferents òperes de Mozart com ‘Così fan tutte’, ‘Don Giovanni’, ‘Flauta màgica’ i ‘Les noces de figaro’.

"Aquest primer espectacle de la temporada no serà tant escenificat –ha assegurat Jonaina– i tampoc hi haurà un fil conductor, sinó que cada peça utilitzarà uns elements escenogràfics i utillatge específic". La utilleria i l’escenografia es farà amb la col·laboració de l’escola d’art de Sant Julià de Lòria i l'artista plàstica Luna Troya.

D’altra banda, Jonaina Salvador ja ha apuntat que ‘Elisir d’amore’ serà una òpera de gran format i el director musical i d’escena serà Ricardo Serenelli. Precisament, en aquesta línia, Salvador ha avançat que s’ha tancat una coproducció amb ‘Villa in canto’, un associació d’òpera de Recanati (Itàlia). Aquesta temporada Serenelli formarà part de l’òpera ‘Elisir d’amore’ i es preveu que la temporada següent Andorra Lírica pugui col·laborar amb ells a Itàlia.

Per últim, el darrer espectacle se situa a Egipte i barrejarà diversos gèneres però també serà amb to còmic, segons ha destacat Salvador.

Tot plegat, les tres cites pretenen ser de diferent format, època, llengua i amb compositors variats per així oferir espectacles rics.

Les entrades per al recital líric amb àries i conjunts d’òperes de Mozart ja estan a la venda a www.codetickets.com per 22 euros, mentre que els propietaris del Carnet Jove, els jubilats, els menors de 18 anys i els amics de l’associació Andorra Lírica només han de pagar 17 euros.