Notícies


Sant Julià prepara activitats per a grans i petits per la Festa Major

Sant Julià de Lòria ha preparat activitats per a totes les edats en el marc de la Festa Major, del 28 de juliol a l’1 d’agost. La festa donarà el tret de sortida el divendres 28 a les 19 hores amb la Ràdio de Festa Major. Dues hores més tard, s’obriran les parades del mercat esotèric i s’iniciarà el 19è campionat de dards. Al carrer Doctor Palau i a la plaça Sant Roc, en el marc de la fira esotèrica, a les 22 hores es farà un taller d’interpretació de somnis, a les 23 hores un de predicció del zodíac i a les 12 de la nit es farà una combinació de tots dos. Paral·lelament, a la plaça de la Germandat començarà el ball de nit amb l’orquestra Swing Latino, seguit de l’actuació del grup de versions La banda del Coche Rojo, un grup de versions que utilitzen la temàtica de la Fórmula 1. I per acabar la nit amb molta marxa, discomòbil.

Al dissabte també s'hi han encabit moltes activitats dins del programa de Festa Major com l’aviada de coets, el ball de gegants i gegantons i la gimcana aquàtica que tindrà lloc al matí. A la tarda, s’ha preparat una activitat nova molt divertida, el mega tobogan urbà de 100 metres al carrer de Lòria. A més, també durant la tarda, repicada de campanes, plantada de gegants, zumba i cercavila de gegants. Al vespre, arriba l’orquestra Tangara i l’Hotel Cochambre.

L’endemà, diumenge, l’activitat es reprèn amb el concurs de pesca, ballada de sardanes ‘Dansaires andorrans’, interpretada per la Cobla Vents de Riella, integrada pel lauredià Daniel Areny, futbito 4x4 i activitats d’escacs, entre d’altres. A la tarda està previst el ball de tarda amb el grup Duo Buggati, al vespre ‘La nit dels cocodrils’ amb Albert Malla i a la nit tindrà lloc el concert amb Javier Gurruchaga i l’Orquestra Mondragon.

Dilluns arriba la tradicional Passa, que consisteix en una passejada en parelles de solters i solteres pels carrers de la parròquia. A continuació se celebra el ball Cerdà i el ball de la Marratxa. A partir de dos quarts d’onze de la nit, començarà l’esperat espectacle de l’ONCA i Ramon Mirabet, una fusió que deixarà a tots bocabadats. Per acabar el dia, concert amb Ovella Xao i de Komanem.

El dimarts al matí missa per als difunts i a la tarda per posar punt i final a la gresca, 3x3 de bàsquet, jocs sorpresa, espectacle d’animació infantil, per als adults havaneres i rom cremat i, per acabar la jornada, castell de focs. El plat fort d’enguany serà l’actuació de Rosario i la nit de Versions amb The Soultans.

Les entitats culturals de la parròquia participen activament amb la Festa Major com la colla de geganters, l’Esbart Laurèdia, la batucada Toca-te’ls i l’AEIG Lauredià.