Notícies


S’inicien els treballs de control de la processionària del pi als boscos d’Andorra

La processionària del pi ocasiona danys de consideració en extensions importants de boscos de pins de determinades espècies i provoca urticària i trastorns al·lèrgics a les persones i als animals d’Andorra. Donada l’extensió i l’afectació de la processionària s’ha procedit a iniciar el control de tots els boscos d’Andorra amb el tractament aeri per així controlar la plaga i limitar els danys.

Aquest dimarts a primera hora els treballs se centren a Sant Julià de Lòria i s’allargaran fins a primera hora de la tarda, coincidint que l’eruga es troba al seu primer estadi de vida i és molt sensible als tractaments. Els tècnics han assegurat que els productes utilitzats són compatibles per a les abelles i la resta d’insectes, el medi natural, les persones i els animals.

A la resta de parròquies, la previsió d’actuació és dimecres a les parròquies centrals, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, i Encamp, mentre que dijous es farà el tractament a Canillo i la Massana, i divendres a Ordino.

Cal destacar que l’any passat l’abast dels danys de la processionària van ser d’aproximadament 3.000 hectàrees de bosc i, donat que aquest estiu l’activitat de la papallona ha estat força elevada, ja s’ha previst que l’afectació de l’eruga aquest hivern sigui com a mínim similar a l’any anterior.