Notícies


Els actes culturals centren el dilluns de Festa Major

La plaça Major ha estat l’escenari dels actes tradicionals i culturals del dilluns de la Festa Major d’enguany. A les sis de la tarda, la geganta Dama Blanca i el gegant Rei Moro acompanyats de la cobla Vents de Riella han ofert un ball als centenars d’assistents a la plaça Major.

Tot seguit, ha estat el torn dels ballets de l’Esbart Laurèdia. Més d’una cinquantena de ballaires de totes les edats han interpretat balls tradicionals com el ball de la civada, els 12 mesos, el virolet, el ball de l’escudella, entre d’altres. Per acabar les actuacions, els nois de l’Esbart han ofert una novetat molt divertida i que ha sorprès a tots els assistents, el ball de les senyores lauredianes. Aquest darrer ball ha posat punt final amb la col·laboració d’algunes autoritats que s’han afegit a la gresca.

A continuació, els gegants i el gegantins, Canòlich i Julià, han ballat davant del públic. Després, el tradicional ball de la Marratxa a càrrec de l’Esbart Laurèdia, que també és un clàssic de la Festa Major i tothom espera. Per cloure, la Cobla Vents de Riella han interpretat la sardana ‘Dansaires d’Andorra’, que va ser composada el 1971 per Daniel Areny. El cònsol major, Josep Miquel  Vila,  ha aprofitat per honorar i agrair la feina feta a Daniel Areny. Vila li ha dirigit unes paraules per la contribució que ha fet per mantenir les tradicions a la parròquia.

El conseller de Cultura del Comú, Josep Roig, ha celebrat la bona rebuda que està tenint la Festa Major amb afluències de públic molt positives.

A l’acte hi ha assistit els cònsols de Sant Julià de Lòria, el ministre de Salut, Carles Alvarez, el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, consellers generals i consellers del Comú, així com representant d’altres parròquies.

Aquesta nit, a partir de les 22.30 hores l’ONCA amb Ramon Mirabet ens oferiran un concert inèdit, a continuació actuació de la batucada ‘Toca-te’ls’, concert amb Ovella Xao i per acabar la nit, concert amb el grup andorrà Komanem. Us hi esperem!