Notícies


El protocol de seguretat del parc evita danys personals arran de l’incident de l’os

Treballadors de Naturlandia s’han vist obligats a abatre un dels exemplars d’ossos del parc aquest dimecres al matí després que l’animal s’hagués escapat del seu recinte. El parc ha comunicat que es tracta d’un fet accidental, que s’ha produït pel volts de les 10 del matí.

Segons sembla, l’os mascle, de 2 anys d’edat i 150 kg, s’hauria escapat per un forat del tancat, hauria traspassat la primera tanca elèctrica de 3.400 volts i 1,5 metres d’alçada. Aquesta primera tanca l’hauria malmès un dels ossos grans, que hauria excavat per dormir. La segona protecció perquè l’animal no s’escapés, de 4,5 metres d’alçada i 3.400 volts, no hauria estat un impediment per l’os petit ja que s’ha fet un petit forat i l’ha pogut evitar.

Davant dels fets, el parc ha activat el protocol previst per aquest casos. Així, el director del parc ha emès els preceptius avisos als cossos de seguretat i emergències –banders i policia- i al cap d’operacions del parc.

En el moment dels fets, el cap del parc i el veterinari estaven efectuant una prova de control rutinària a un altre animal, quan han vist l’os fora del seu recinte. Tots dos han donat ordres a un treballador perquè controlés l’os mentre ells anaven a carregar el dard d’anestèsia. En aquest curt espai de temps l’animal s’ha dirigit cap a un dels treballadors i davant la situació de risc generada per la seva integritat física, un altre treballador li ha disparat un tret, que ha esdevingut mortal. Abans de ser localitzat, fonts del parc han confirmat que l’os ja hauria matat una ovella.

Els tècnics dels Cos de Banders i del departament de Medi Ambient estan elaborant l’informe tècnic que reculli totes les dades del succés. El parc romandrà tancat temporalment per poder arranjar el forat i els animals quedaran custodiats en un espai protegit.