Notícies


El Comú identifica aspectes a revisar en la legislació sobre transferències i competències

El cònsol major, Josep Vila, explica que s’ha encarregat un informe amb l’objectiu de perfeccionar la llei i evitar que  s’aprovi una normativa que després s’hagi de reexaminar

El Comú de Sant Julià de Lòria estudia des de fa mesos la nova normativa que ha de fixar les bases sobre el futur funcionament de les transferències i competències. Amb l’objectiu d’analitzar el text que conforma el projecte de llei qualificada relativa a aquestes matèries, la corporació ha encarregat un informe al catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona i ex magistrat del Tribunal Constitucional, Miguel Angel Aparicio. Aquest informe ha detectat diversos punts que podrien entrar en contradicció amb la Constitució.

El document, que va ser presentat dijous de la setmana passada en una reunió convocada pel cònsol major per tal d’informar de les conclusions als consellers de la majoria i als de la minoria, ha estat tramès aquesta setmana als grups parlamentaris i als cònsols de la resta de parròquies ja que “s’han identificat aspectes que generen dubtes i el nostre deure institucional és posar l’informe al servei dels grups i dels comuns”, ha manifestat Josep Vila.

L’objectiu de l’informe és analitzar l’abast de la nova llei sense fer-ne una qüestió política. “El que es pretén és ajudar els legisladors a perfeccionar el text, enriquir el debat sobre aquesta matèria i aportar nous elements d’anàlisi”, ha conclòs Vila.