Notícies


El Ballet de Sant Petersburg arriba a l’Auditori Claror

El proper 9 de febrer, l’Auditori Claror es vestirà de gala amb l’espectacle de l’històric ballet Mariinsky de Sant Petersburg que representarà, Estels de les nits blanques, amb la ballarina convidada Julia Makhalina. El ballet arriba a Sant Julià de Lòria de la mà de l’associació, Andorra parla rus i gràcies al suport del Comú i el patrocini de Casa Beal. L’actuació, l’han presentat en roda de premsa el conseller de Cultura i Olga Kuznetsova, d’Andorra Parla Rus.

Tal com ha explicat Josep Roig, la gala constarà de peces de ballets llegendaris i d’altres de pròpies del ballet clàssic amb miniatures coreogràfiques i dansa popular. Segons el conseller, “és un preàmbul a 50a Temporada de teatre i permet consolidar la plaça laurediana com i un dels referents del país a nivell cultural i artístic en la mateixa línia que ja es va fer amb Hamlet”.

Olga Kuznetsova, per la seva banda, ha destacat la importància d’acollir al nostre país l’actuació d’una ballarina com Julia Makhalina. Es tracta de la primera ballarina del teatre Mariinski i solista dels millors teatres de Rússia. Segons Kuznetsova, Estels de les nits blanques és “un espectacle per a tot tipus de públic, tan per als amants de la música, com per als apassionats del ballet”.

Les entrades de la gala de ballet clàssic ja estan a la venda a un preu de 35 euros i es poden adquirir al Centre cultural i de congressos lauredià o bé a  www.morabanc.ad/entrades. El teatre Mariinsky destinarà la recaptació íntegra de l’espectacle en benefici a l’Escola Sant Vladimir de Sant Petersburg que treballa amb infants desfavorits.

Estels de les nits blanques és el projecte més ambiciós que ha organitzat  Andorra Parla Rus. L’associació que té com a objectiu compartir i desenvolupar projectes que potenciïn la cultura russa.